In de omgeving is heel veel leuks te beleven. Elke dinsdagochtend is er bijvoorbeeld markt in Lanaken. Er is ook een heus kasteel, met mooie tuinen, een speeltuin en een kabouterpad alles in domein Pietersheim.

Maastricht is een gezellige stad om te winkelen en heeft veel terrasjes om de beroemde Limburgse vlaaien te proeven. Ook het casino en de sauna zijn een bezoek waard.

In Heerlen ligt het Gaiapark, waar u en uw kinderen kennis kunnen maken met allerlei soorten dieren. U kunt er bovendien heerlijk wandelen in de prachtige natuur. Landgraaf, vlakbij Heerlen, heeft voor de ski-liefhebber een van de grootste binnenpistes van Europa.

Valkenburg met haar winkeltjes en pittoreske straatjes, heeft voor de kleintjes een authentiek sprookjesbos en een kabelbaan voor groot en klein. En, dit moet u gezien hebben, de grotten van Valkenburg.

Vlakbij, in Zutendaal is het blotevoetenpad, een belevenis voor jong en oud.

In het Belgische plaatsje Eben-Emael heeft een kunstenaar, schrijver en filosoof eigenhandig, uit voornamelijk vuursteen, steen voor steen, een toren genaamd de Eben-Ezer gebouwd. Bovenop het dak staan gigantische beelden, die de vier windstreken markeren. Ook het fort in Eben-Emael is beslist een bezienswaardigheid.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat u allemaal in de directe omgeving kunt zien en doen, en in het chalet is ruim voldoende informatie aanwezig voor nog veel meer uitstapjes, voor elke leeftijd, voor ieder wat wils. Ook liggen er wandelkaarten in het chalet, zodat u lekker snel op pad kunt als u daar zin in heeft.

Fietsen

Wilt u een gewone fiets huren, dan kan dat in Lanaken, bij het domein Pietersheim. Wilt u een gewone fiets of een elektrische fiets huren en die lekker bij het chalet afgeleverd krijgen, kan dat ook. Dan kunt u terecht bij rijwielhuis Breibach in Veltwezelt (Lanaken). Voor het huren van een gewone fiets betaalt u €10 per dag, voor een elektrische fiets €22,50 per dag, voor het brengen en halen geen extra kosten.

Zwemmen

In Zutendaal, op een afstand van 9 minuten rijden ligt ‘t Soetedal, een waar kinderparadijs, zwembad, speeltuin, ligweide en horeca.